A házunktól 110 méterre

A héten bebizonyosodott, hogy nem is akárhol lakom, hanem - teljesen véletlenül - a környék egyik legjobb bennfentes helyének közvetlen közelében! A gugli-térkép kisboltként jelöli a Town Center Market-ot, pedig valójában nem az, nem ide fogok zsömléért meg egy pár tojásért átugrani. Mégsem vagyok csalódott, mert ehelyett a polcok dugig vannak sör- és borkülenlegességekkel. Az alapvető élelmiszereket azért be lehet szerezni; leginkább azokat, amikre az iszogatás közben szükség lehet - ilyen a rágcsa, a csoki és a jégkrém(??). Első ránézésre leginkább itallerakatnak neveztem volna a helyet.

Ennél azonban többről van itt szó. Mert ebben az itallerakatban, csak úgy mellesleg, le is lehet ülni a benti vagy a kinti asztalokhoz. Meg ha már úgyis ülünk, akkor "néhány" sörcsap is jól jöhet, mondjuk úgy nagyjából tizenöt, mind különböző kézműves sörrel megtöltve. :D

És ez még mindig nem minden. A héten az egyik évfolyamtársam (Palak) koncertre hívott, amit nem kis meglepetésemre épp ebben a szomszédos "kocsmabolt-hibridben" tartottak. A fellépő aznap egy fúvós kamarazenekar volt. Palak egy másik doktorandusztól hallott róluk, aki pedig a kürtöst hallja rendszeresen, mivel egy házban laknak. A zenekar mellesleg szintén az egyetemhez tartozik és főleg zeneszakos hallgatókból áll. A koncert után ők is csatlakoztak egynéhány csapolt körre (sörre) és egy jót beszélgettünk, ha már ilyen szépen összehozott minket az este. A végén pedig egy cseppet sem kellett aggódnom a hazajutás miatt. Amíg jó az idő, hetente lesznek hasonló programok, így még biztosan feltűnök ezen a helyen.

Mindezek után hagyjuk is a skatulyákat. Mondhatnám kisboltnak, itallerakatnak, kocsmának, pubnak vagy némi fantáziával akár művelődési központnak is. De nekem ők innentől kezdve csak simán A környék egyik legvagányabb helye.

market1.JPG

market2_2.JPG